2021-12-06 10:02:51• hírek • Refszatmar.eu

A jó létezik – Segíts te is!

A Mikulás létezik, mert a Mikulás jó, és a jó pedig létezik. Ennek bizonyságaként a szatmári református óvodák pedagógusai és szülők szeretetakcióban fogtak össze a Segíts te is, Ajuta si tu Egyesület javára.

 Különböző cégek jótékony adományából 115 gyermek számára Mikulás-csomagot biztosítottak. A Napsugár Óvoda és Bölcsőde dolgozói töltöttkáposztát készítettek a gyermekek számára. A Szatmárnémeti Református Gimnázium tagóvodái: a Kinizsi Óvoda, a Pitypang, az Árva Bethlen Kata és Napsugár óvoda pedagógusai, illetve a Napsugár óvoda Napsugár és Madárka csoportjának szülői közössége karácsonyi díszeket készített a gyerekekkel a jótékonysági vásárra. Illetve tartós élelmiszerrel és zöldséggel-gyümölccsel támogatják a továbbiakban is a Segíts te is Egyesületet.

A gyermekek nagyrésze “személyesen” a Mikulástól vehettek át a csomagot. Az ajándékok átadására pénteken délután 16 órakor került sor, amikor Puskás Sarolta, Chis Andrea és Nagy Edit óvónénik énekeltek a gyermekekkel a Mikulásra várva. A biztató Ige, melyet Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor lelkipásztor tolmácsolt, és amelyet meg is tanultak a gyermekek a 103. zsoltár első két versében van megírva: „Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!” A Mikulás kilétét fedje homály, bár annyi elárulható, ő is Szigetlanka felől érkezett. A Mikulást énekekkel és versekkel fogadták, jött is az ajándéközön és a gyermekek öröme.

„Nincsenek szavak, melyekkel hálát tudnék mondani azoknak az önzetlen embereknek, akik által 115 gyerek jutott mikulási ajándékhoz. Hálásak vagyunk azoknak az óvónéniknek és konyhás néniknek, akik egy nagyfazék töltöttkáposztát készítettek nekünk a Napsugár Óvodában. Azoknak az óvónéniknek, akik mozgósították a szülőket és a gyerekeket, akik gyönyörű dolgokat készítettek a vásárunkra. És egy másik óvodának, akik zöldséget és gyümölcsöt gyűjtöttek nekünk. Köszönjük szépen Szatmár Megye Tanácsának és a Communitas Alapítványnak és az RMDSZ-nek a támogatást, melyek lehetővé tették a pénteki foglalkozások és a Mikulásváró alkalmával felhasznált alapanyagok megvásárlását.” – fejezte ki háláját Pop Leila az egyesület vezetője.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: